En toen was ik opeens 40

Op 21 december ben ik 40 geworden! 40! Ik weet nog dat mijn moeder 40 werd, een hele leeftijd vond ik dat toen en stiekem vond ik mijn moeder ook wel oud, al is 40 dat vandaag totaal niet meer. Het is het nieuwe 30 toch??

Ik merk juist dat ik nu juist goed in mijn vel begin te zitten, misschien ook wel omdat dat velletje iets ruimer is dan 20 jaar geleden 😉 Maar het gevoel dat de aftakeling nu echt gaat beginnen? Klaar om oma te worden? nou dat gevoel heb ik niet echt om eerlijk te zijn.
Ik voel me ook niet echt meer piepjong hoor, gelukkig niet. Ik merk duidelijk dat ik meer levenservaring heb, zelfverzekerder ben en beter weet wat ik wil in het leven. Iets waar ik begin 20 echt geen idee van had. De plannen die ik toen had, daarvan zie ik nu heel duidelijk dat dat niet mijn toekomst is.

Plaatje moest kloppen

Destijds zocht ik mijn geluk vooral in uiterlijke dingen, goede baan, studie, vriend met sterke persoonlijkheid en vooral heel veel maatschappelijke zekerheid. Dat mijn creativiteit was afgezwakt naar een punt ver onder nul, dat ik chronisch moe was omdat ik mezelf continu moest wegcijferen, dat ik gek werd van alle prikkels op het kantoor waar ik als receptioniste werkte, dat ik nog maar een paar euro overhad als de hypotheek van ons te dure huis was afgeschreven, dat de sterke persoonlijkheid van mijn vriend nogal botste met mijn gevoeligheid, dat negeerde ik allemaal heel hard om het plaatje naar de buitenwereld kloppend te houden.

Mijn leven nu is heel anders, gelukkig. Het grootste verschil is dat ik nu vanuit mijn gevoel leef en ik leef niet meer om aan een verwachting te voldoen. Ik heb heel wat hobbels genomen om te staan waar ik nu sta en daar ben ik best trots op. Ik heb het toch maar gedaan.

Gevoel klopt

Ik ben 40, niet meer piepjong, wel ervaren, getrouwd met de liefde van mijn leven, moeder en ik woon in een heel fijn huis, ons thuis! Alles wat ik als twintiger dacht te bereiken door keihard te werken aan uiterlijkheden, bereikte ik door mijn hart te volgen en voor mezelf te kiezen. Ik leerde dat je een plaatje heel mooi kan maken maar dat het pas klopt als het van binnen mooi is.

En dat maakt dat ik het een stuk leuker vind om 40 te worden dan 20 te zijn! Op naar de 41.

Geplaatst in Gezin, perikelen en getagd met , , , .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.