Mind Mystery

Ondersteboven van Mind Mystery

Vakantie! Deze week zijn de kinderen vrij en planden we een dagje weg. Het werd niet zomaar een dagje naar een park maar echt een dag waar we, letterlijk, ondersteboven met beide benen op de grond van waren. Onze dag vulde zich met optische illusies, rariteiten en gezichtsbedrog. Kortom we waren een dagje in het themapark Mind Mystery

Illusies, illusies, illusies

Mind Mystery is een kleinschalig themapark in Horst, een uur rijden voor ons. Ondanks dat het niet zo groot is, is er heel veel te zien, te beleven en te fotograferen. By Mind Mystery staan illusies centraal, niets is wat het lijkt en je hersenen worden continu op het verkeerde been gezet. Omdat het park zo compact is, werkt Mind Mystery met tijdsblokken die betrekking hebben op je tijd van binnenkomst. Eenmaal binnen, deel je zelf je tijd in en mag je zolang blijven als dat je wilt. Door met tijdsblokken te werken, houdt Mind Mystery controle over het aantal bezoekers in het park. Dit zorgt ervoor dat je vrij rustig alles kan ontdekken. Vanwege de tijdsblokken is het echt aan te raden om via hun website je kaarten te bestellen en je tijd te reserveren. Zo weet je zeker dat je naar binnen kan.

En eenmaal binnen kan de pret beginnen! Je wordt gelijk het verhaal van Siebrand Jacob van Moelberen ingezogen. Deze man leefde lang geleden op de plek waar nu Mind Mystery is en hij was nogal een eigenzinnig type. Zijn hele verhaal lees je hier en alles dat je ziet en beleeft in het park is op het verhaal van Siebrand gebaseerd.

Lopend op het plafond

Ik zal niet teveel verklappen maar dat wij een onvergetelijke dag hebben gehad, dat is een feit. We zijn vreselijk verdwaald in het spiegeldoolhof, hebben ervaren hoe het voelt alsof je in de ruimte bent en we waren echt helemaal ondersteboven van het huis van Siebrand, dat dus op zijn kop staat. het was enorm grappig om daar doorheen te lopen. We liepen op het plafond en de meubels hingen boven ons. Dit leverde hilarische foto’s op, zeker als je die dan draait.

Wat eten we vandaag?

Naast alle attracties is er ook een museum. Hier zie je 3D hologrammen, water dat omhoog stroomt, schilderijen waarin niets is wat het lijkt en als je binnenkomt, wordt er een nogal apart diner geserveerd….. Maar uiteindelijk hebben we heerlijk in het Mind Mystery café poffertjes geluncht.

Iza eet Mats

Met wat hulp

Wij vonden Mind Mystery zeker voor herhaling vatbaar! Ondanks dat er aangeven wordt dat de illusies, trucjes en puzzels voor kinderen onder de 7 jaar lastig te begrijpen zijn, heeft Iza (net 6) net zo genoten als Jens en Mats. Omdat ze nog niet voldoende leest, heb ik haar veel uitgelegd en zo kon ze het prima volgen.

Omdat het park niet groot is, konden ze alle 3 ook wel zelfstandig rondlopen zonder dat ik een kind kwijt was. Dit hebben ze op het laatst ook wel gedaan. Na 3 uur hadden we echt alles gezien en zijn we weer naar huis gegaan. Maar niet voordat de kinderen nog 1 keer op de foto gingen……..

Geplaatst in Gezin, gezinsuitjes, schoolvakanties en getagd met , , .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.