mondkapje

Daarom kies je voor een stoffen mondkapje

Vanaf maart 2020 staat de wereld op zijn kop dankzij het Corona virus. De afgelopen tijd is er in ons landje veel discussie geweest over mondkapjes. Gaan we ze wel of niet dragen, worden mondkapjes verplicht of blijft het bij een dringend advies. Inmiddels zie je dat steeds meer mensen dit advies opvolgen en is het mondkapje bijna het nieuwe fashionitem aan het worden. Je ziet ze dan ook in veel soorten en maten. Van hele saaie wegwerpmondkapjes die je eenmalig kan gebruiken tot gezellige stoffen mondkapjes die je kan wassen en hergebruiken. Maar wat is nou eigenlijk het voordeel van wasbare mondkapjes?

In de wasmachine

Omdat je stoffen mondkapjes gewoon in de wasmachine kan wassen, kan je ze vele malen hergebruiken. Een wegwerp mondkapje moet je eigenlijk na ieder gebruik weg doen, ook al droeg je het maar een paar minuten tijdens een bezoek aan de supermarkt. Helaas mikt dus niet iedereen die dingen in de vuilnisbak en eindigen veel mondkapjes als zwerfafval. Hiermee belasten we de natuur en voor vogels en andere dieren is het zelfs gevaarlijk. Omdat je een stoffen mondkapje dus vaker gebruikt en niet weg hoeft te gooien, ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Verschillende maten en van katoen

Daarnaast is een stoffen mondkapje in verschillende maten te verkrijgen. En dat is maar goed ook want geen gezicht is hetzelfde. Is je mondkapje te klein dan past hij niet goed over je neus, is hij te groot dan sluit hij niet goed aan bij je gezicht. In beide gevallen zal een mondkapje minder goed beschermen omdat je kieren hebt. Daarom vraag ik ook alle klanten om even goed de maat te meten. De uitleg voor het meten van je maat, vind je hier. Daarnaast bied ik de optie om een neusbeugeltje aan je mondkapje toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je mondkapje bij je neus aansluit. Een aanrader als je een bril draagt want dan beslaan je glazen niet zo snel.

Ik maak mijn mondkapjes van katoen met oekotex keurmerk. De stoffen die ik gebruik zijn voorgewassen en heb ik in de droger gedroogd zodat de krimp eruit is. Mijn mondkapjes bestaan uit 2 lagen katoen waartussen je nog een filter kan stoppen, mocht je dat wenselijk vinden.

Dus genoeg voordelen om voor een stoffen mondkapje te kiezen

Mondkapjes gemaakt van stof bieden dus genoeg voordelen. Ze geven een extra bescherming tegen het virus in combinatie met alle andere maatregelen. Door de maatregelen op te volgen en mondkapjes te gebruiken is de kans groter dat we het virus minder snel verspreiden. Om dit iets makkelijker te maken, kan je het beste gaan voor een fijn mondkapje met een goede pasvorm en waardoor je redelijk goed kan adem halen. Hoe beter je mondkapje past, hoe makkelijker je adem haalt.

En ik maak ze graag voor iedereen, zodat we met elkaar deze Corona tijd zo goed mogelijk doorkomen en er ook minder wegwerp mondkapjes in de natuur terecht komen. Kijk voor een overzicht van mijn mondkapjes in de shop.

mondkapjes in circel

Geplaatst in Geen categorie, Mondkapjes info en getagd met , , , .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.