De prijs en kwaliteit van een zonnekindpop

‘Jouw poppen zijn niet goedkoop, hoelang blijven ze mooi?’ ‘Als ik mijn kind met zo’n mooie pop laat spelen, gaat hij er dan niet helemaal afgeleefd uitzien? Want het is toch zonde als zo’n dure pop binnen de kortste keren helemaal vaal en kapot is.’ Dit zijn dingen die ik vaak hoor als ik een gesprek heb over de prijs en kwaliteit van zonnekindpoppen. Als ik dan uitleg dat ik alleen met echt goede materialen werk, ik veel tijd in mijn scholing heb gestoken waardoor ik alle technieken goed ken en, last but not least, ik aangeef dat mijn dochter met mijn oude zonnekindpop speelt (en ja die is nog steeds heel), dan merk ik dat het beeld over zonnekindpoppen vaak wel verandert. Dus in deze blog lees je meer over de prijs en kwaliteit van mijn zonnekindpoppen.

Een pop voor jarenlang speelplezier

Hoeveel jaar? Dat hangt voor een groot deel af van hoe intensief een pop gebruikt wordt maar ik weet dat je echt jarenlang speelplezier hebt van een zonnekindpop. Zelf speelde ik als kind al met zonnekindpoppen. Van Sinterklaas, die mijn moeder als poppenmaakster inschakelde ;-),kreeg ik een mooie ledematenpop die ik Roosmarijn noemde. Zeven jaar was ik toen ik haar kreeg, dus Roosmarijn is nu zeker 30+. Roosmarijn en ik waren onafscheidelijk, ze sliep bij mij in bed en ze ging overal mee naartoe. Mijn pop was echt mijn beste vriendinnetje en je kan wel zeggen dat Roosmarijn intensief is gebruikt.


Inmiddels speelt Iza, mijn dochter, met Roosmarijn. Ik heb haar haartjes wel iets opgeknapt maar verder is ze nog helemaal origineel. Zelfs haar pakje is het pakje dat mijn moeder voor haar maakte. De afgelopen jaren is Roosmarijn een aantal keer in de was geweest en is ze wel wat valer geworden. Mijn moeder gebruikte een ander type poppentricot destijds en deze heeft niet de kwaliteit van de huidige poppentricot. Ook heb ik haar gezicht verschillende keren opnieuw gekleurd. Uiteraard kan ik Roosmarijn een mooie nieuwe look geven, en dit gaat vast nog wel een keer gebeuren, maar kwalitatief is dit niet nodig. Haar lijf, armen en benen zijn nog mooi gevuld en haar armen en benen bewegen nog steeds goed.

Zonnekindpop
Dit is Roosmarijn. Ik kreeg haar in 1987 voor Sinterklaas en ze is nog steeds mooi!

Mooi en duurzaam speelgoed

Mijn Roosmarijn is 1 van de bewijzen dat een goede zonnekindpop een mooi en duurzaam gemaakt stuk speelgoed is . Een zonnekindpop zit stevig in elkaar en levert veel jaren speelplezier op. En als een pop toch gaat slijten dan kan die redelijk makkelijk weer opgeknapt worden en gaat ze nog een paar speelrondes mee. Zelf vind ik het echt heel leuk dat Iza speelt met mijn Roosmarijn. Ik zorg er dan ook voor dat ik mijn zonnekindpoppen van echt goede en duurzame materialen maak want het is echt mooi om je eigen kind met jouw pop van vroeger te zien spelen.

Handgemaakt met de beste materialen

Omdat ik ervan overtuigd ben dat de door mij gemaakte zonnekindpoppen een aantal jaar meegaan en mooi blijven, wil ik alleen met de beste materialen werken. De eisen die ik dus stel aan alle poppen materialen, liggen hoog. En dit geldt ook voor de kleding die ik voor mijn poppen maak en inkoop (de gebreide kleding wordt voor mij gemaakt). De prijzen van de materialen die ik gebruik, liggen hoger dan gemiddeld en dat komt omdat alle tricot, wol, stoffen en garens die ik gebruik Oeko Tex en het liefst GOTS gecertificeerd zijn. Dit houdt in dat voor het kleuren van de stoffen en garens geen toxische verf wordt gebruikt en het productieproces zo goed mogelijk voor mens, dier en natuur verloopt. Zelf vind ik dit erg belangrijk aangezien kinderen met mijn poppen spelen. Ik koop mijn materialen dan ook alleen in bij leveranciers die aan deze kwaliteitseisen voldoen.

Daarnaast wordt een zonnekindpop compleet met de hand gemaakt. Het maken is echt een ambacht en in het maakproces van een zonnekindpop gaat tijd zitten. Aan zo’n duurzaam stukje ambachtswerk hangt een ander prijskaartje en van zo’n duurzaam stukje vakwerk mag je ook verwachten dat het een aantal jaar meegaat.

Mensen zijn best bereid om meer te betalen voor een pop maar verwachten dan ook goede kwaliteit terug. En jarenlang speelplezier voor hun kind.

Dus als je een pop zoekt die duurzaam is, tegen een stootje kan en ook nog van mooie natuurlijke materialen gemaakt is dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb verschillende poppen in mijn shop staan die ik direct kan leveren maar ik maak vaak ook poppen op bestelling. Al mijn poppen maak ik met heel veel zorg en liefde en ze zijn pas af als alles klopt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: