Een make-over en wasbeurt voor Asa Inz

Asa Inz is de eerste pop die ik maakte. Ik maakte haar tijdens mijn 1e cursusdag en ze is een kleine lijs. Destijds noemde ik haar ook wel mijn businessplan want na die dag wist ik zeker dat ik meer wilde met poppen maken.
Inmiddels gaat Aza Inz al een aantal jaar mee en is ze een van de favoriete poppen van mijn dochter. Maar ik zie duidelijk de sporen van jaren intensief spelen en ook heeft ze wat vlekjes opgelopen. En Asa Inz is de 1e pop die ik maakte, ze zit dus minder professioneel in elkaar dan mijn huidige poppen. Ik vond het dus tijd voor een wasbeurt en een kleine make over.

In de was

Poppen kan je in de wasmachine wassen op het wolwasprogramma. wel is het fijn om ze in een waszakje of in een kussensloop te wassen. Dit zodat de armen en benen niet erg draaien in de wasmachine. Uiteraard kan je poppen mee wassen met je andere wolwas.
Nadat ik Asa Inz gewassen had, heb ik haar weer in model gekneed en haar liggend laten drogen. Het drogen kan wel een paar dagen duren dus geef dit de tijd.

De make-over

Omdat ik zelf vond dat haar armen en benen niet meer heel mooi vast zaten, heb ik deze los gehaald en opnieuw vast gezet. Dit zodat ze de komende jaren weer mooi en stevig vast zitten. Ook de haren heb ik wat bijgewerkt. ik heb ze voorzichtig gekamd en er nieuwe haren bij geknoopt. Asa Inz haar gezichtje is getekend en ik heb haar oogjes, mondje en wangen weer bij gekleurd. Tegenwoordig borduur ik de gezichtjes van mijn poppen en eigenlijk wilde ik dit met Asa Inz ook doen maar daar stak mijn dochter een stokje voor. Dat mocht dus absoluut niet van haar. Ook een klein vlekje in Asa Inz haar gezicht mocht ik niet extra schoonmaken want die kwam van kusjes geven. Ik mocht vooral niet teveel veranderen aan mijn dochter haar pop.

En inmiddels is Aza Inz dus af. ze heeft haar eigen mooie uitstraling gehouden maar ze ziet er weer zo goed als nieuw uit! Genoeg nieuw naar mijn smaakt en niet teveel veranderd naar de wens van mijn dochter. En last but not least, door het wassen heeft Asa Inz weer haar heerlijke wol luchtje terug! Dit tot grote vreugde van mijn dochter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: