Over mij

Als jong meisje speelde ik al met zonnekindpoppen die mijn moeder voor mij maakte en naaide ik zelf poppenkleding op haar naaimachine. Na een lange pauze waarin ik niet bezig was met mijn creativiteit, pakte ik het naaien weer op. Al snel maakte ik kleding voor mezelf en mijn kinderen. Maar daar bleef het niet bij want die mooie zonnekindpoppen van mijn moeder, die wilde ik ook maken. Een mooie pop van mijn hand waar mijn kinderen mee konden spelen…

Dus volgde ik een cursus en ik kreeg de smaak te pakken! Poppen maken is echt zo leuk dat ik er niet mee gestopt ben. Sterker nog, ik volgde nog een cursus, zorgde ervoor dat ik de technieken goed onder knie kreeg en mijn hobby begon naar meer te smaken…

Dus heb ik ervoor gezorgd dat ik echt zonnekindpoppenmaakster ben geworden. Ik heb me aangesloten bij het Gilde van Zonnekindpoppenmaaksters en ik heb van mijn droom mijn beroep gemaakt.

Inmiddels heb ik echt een eigen poppenlijn ontwikkeld. Ik maak lijs poppen en knufs, de poppenlijn die ik ontwikkelde voor de jongste kindjes. Uiteraard maak ik ook de kleding voor de poppen zelf (gebreide kleding maakt een breister voor mij) en voor de toekomst staan oa poppendragers op de planning. Dus wil jij een prachtige aangeklede pop met alles erop en eraan? Dan zit je bij Atelier Zonnepop Lon goed.

Ladielon Life KORTE FEITJES

Lonneke

Dat is mijn naam. Ik ben 40 jaar jong, moeder van 3 en getrouwd. En dus eigenaresse van Ladielon Life.
De naam Ladielon was in mijn puberteit een bijnaam en komt van een song waar LaLaLaLaLaLaDieLa
in voorkwam. Dat werd dus al snel LaLaLaLaLaDieLon! Life is de extentie die ik er supermooi bij vind passen en tada, LadieLon Life is het geworden.

Creatief

Ik ben dus echt creatief! Naast zonnekindpoppen maak ik zelf kleding, brei ik, haak ik graag, speel ik viool en maak ik ook nog weleens een tekening.

Bewuste materialen

Ik vind het belangrijk om bewust met onze leefomgeving om te gaan. Ik leef naast een natuurgebied en ik zie direct wat bijv. droogte doet met de natuur. Voor alle poppen en producten die ik maak, gebruik ik eerlijke materialen. Dit houdt in dat de stoffen waar ik mee werk, veilig worden geproduceerd en geverfd. En dat de makers daarvoor eerlijk betaald worden.

Bourgondiër

Ik kook graag en ik deel ook wel eens een recept. Ik ben ook echt wel een Bourgondiër maar wel 1 die graag lekker en gezond eet. Inmiddels heb ik ook een moestuin en daar komen ook wel eens berichtjes van voorbij.

Ik hoor graag van je! stuur mij een berichtje via Messenger of neem contact met mij op.

En superleuk als je mij volgt via Social Media. Ik post regelmatig berichten en ook leuke acties.