Wat zijn nou Zonnekindpoppen?

Zonnekindpoppen vinden hun oorsprong in de antroposofie. In Nederland zijn de poppen jarenlang vooral bekend geweest in de kringen van de Vrije Scholen, die vaak samengaan met een bewuste en natuurlijke levensstijl. Aangezien de bewuste en natuurlijke levensstijl steeds breder wordt gedeeld en er nu ook veel mensen zijn die vooral op zoek zijn naar speelgoed met een natuurlijkere en bewustere uitstraling, zie je dat steeds meer mensen als pop voor hun kind een Zonnekindpop willen.
Zonnekindpoppen worden handgemaakt van een stevige tricot die gevuld is met gewassen en geplozen biologische schapenwol, waardoor ze zacht en warm aanvoelen. De tricot is in verschillende warme huidtinten te krijgen en heeft een hoogwaardige kwaliteit. De tricot wordt vervaardigd in Zwitserland, is ecologisch vervaardigd. Verder is de tricot stevig van structuur, scheurt niet en hij trekt weinig vuil aan.  

Verschillende soorten Zonnekindpoppen

In elke leeftijdsfase speelt een kind anders. Daarom zijn er verschillende varianten van Zonnekindpoppen. Voor de allerkleinsten is er een knuffelpopje, vanaf de kleuterleeftijd zullen kinderen meer behoefte hebben om met een lijspop te spelen. Voor kleuters en oudere kinderen, zijn de lijspoppen ook nog heel fijn maar vaak kiezen ze ook voor een ledenmatenpop of een grotere babypop.

Bij Zonnekindpoppen staat het hoofd stevig op de romp, de armen en benen zijn beweeglijk. Details worden bewust weggelaten, dit om het kind te stimuleren zijn fantasie te gebruiken. De poppen zijn speciaal ontworpen om het kind de mogelijkheid te bieden met de pop alle soorten gevoelens uit te drukken en in het spel te verwerken. Ze zijn veilig en knuffelsterk.

Ik heb als gecertificeerde poppenmaakster mijn eigen poppenlijn ontwikkeld. Mijn poppen voldoen aan alle kenmerken die het Gilde van Zonnekindpoppen eraan stelt. Hieronder een overzichtje van de type poppen die Atelier Zonnepop Lon in het assortiment heeft.

Type popLeeftijds indicatie
WiegeknufVanaf geboorte
Kleine knufVanaf 10/12 mnd
Grote knuf (nog
in ontwikkeling)
Vanaf 2,5 jaar
Kleine lijs (30 cm)Vanaf 3,5 jaar
Grote lijs (40 cm)Vanaf 4,5 jaar
Ledematenpop (40 cm)Vanaf 6 jaar
Babypop (50 cm)Vanaf 7 jaar